Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht
Boerderij Utrecht

Boerderij Utrecht

Van een ruim tweehonderd jaar oude boerderij net buiten Utrecht hebben we een moderne villa gemaakt met een radicaal andere ruimtelijke indeling dan voorheen, maar met behoud van de sfeervolle oude elementen.
Veel van de toevoegingen, zoals de badkamers, de keuken en de kasten in de slaapkamers, zijn uiterst modern vormgegeven. Dit niet om het verleden uit te wissen, maar juist om het te accentueren. In de woonkamer komt de stokoude houten spantconstructie des te meer to zijn recht door de aanwezigheid van een spiegelgladde gietvloer. Ook de betonnen voeten waar de spanten op staan benadrukken de ouderdom van de houten delen.
Een brede toegangszone deelt de villa in tweeën. Aan de ene kant bevinden zich de keuken, de eettafel en de werkkamer. Aan de andere kant, waar ooit de dieren op stal stonden, is de enorme woonkamer gesitueerd. De ononderbroken ruimtelijkheid van de boerderij hebben we ook behouden. Nergens is dat beter te zien dan in de ouderslaapkamer. Deze bevindt zich boven de woonkamer, op de plek waar ooit het hooi werd opgeslagen. De slaapkamer is slechts van de woonkamer gescheiden door glazen wanden. Zo blijft de ruimte van de deel intact, ook al is de functie totaal veranderd.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl