Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede
Boerderij Wijk bij Duurstede

Boerderij Wijk bij Duurstede

Voor dit project is een oude boerenschuur verbouwd tot een luxe woonhuis. De noord-zuid georiënteerde schuur bestaat uit lage wanden met daarop een groot zadeldak. De flinke houten spanten bepalen binnen het beeld. De schuur staat loodrecht op een lange stenen muur waarlangs het toegangspad tot de woning loopt en die uitmondt bij de noordgevel. Hier, onder de kap maar nog wel buiten, is de entree tot de woning/schuur gelegen.
Hier vandaan biedt een centrale gang toegang tot de over de volle breedte van het huis geplaatste woon- en eetkamer. Deze kijken uit over de weilanden rond Wijk bij Duurstede.
De bovenverdieping, waar de slaapkamers zijn gelegen, volgt dezelfde ruimtelijke structuur als de benedenverdieping. Een lange gang loopt in de lengterichting door het huis en verdeelt het daardoor in twee beuken. Deze gang of ‘overloop’ is als een los element in de schuur geplaatst waardoor hij meer als brug of loopplank aanvoelt. Bovendien laat hij de imposante ruimte onder de kap ongemoeid en draagt hij daarmee bij tot de ruimtelijke ervaring die deze
grote constructie oproept.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl