Buurkerk
Buurkerk
Buurkerk
Buurkerk
Buurkerk
Buurkerk
Buurkerk

Buurkerk

Een belangrijk onderdeel van de opdracht was het ontwerp van een auditorium. De ietwat merkwaardige, betonnen tentoonstellingszalen die begin jaren zeventig als museumruimte in de kerk waren gebouwd, boden weinig inspirerende aanknopingspunten. De ruimtelijkheid van de kerk en de sfeer onder de gewelven zijn echter fenomenaal en daar hebben wij ons door laten leiden. Het construeren van de auditoriumzaal was een interessant proces.


De dakvloer van de zes meter hoge, betonnen orgelzaal is versterkt en verhoogd en hangt als het ware aan de constructie van de nieuwe vloer waarop de zaal is geplaatst. In de dubbele vloer is de luchtverversing weggewerkt. Het auditorium is een glazen zaal gepositioneerd op de as van het middenschip, in het hart van de kerk; pal onder de schitterende ribgewelven waar de lichtinval en ruimtelijkheid van de kerk optimaal tot hun recht komen.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl