Koel kit
Koel kit

Koel kit

Koel Kit ligt midden in de Kolenkitbuurt, aan de Erasmusgracht en de Blauwvoetstraat. Het project omvat een viertal woningbouwblokken met een totaal van 154 appartementen.  De appartementen komen uit de sociale huur en worden door Rochdale als koopwoningen aangeboden op de markt.

In fase 1 zijn 35 koopwoningen beschikbaar, 26 appartementen en 9 maisonnettes op de begane grond. Alle woningen worden gerenoveerd en hebben een buitenruimte met uitzicht op de binnentuin. Het niveau van de renovatie van de woningen kan door de koper zelf worden bepaald.

 
Uiteindelijk worden de vier blokken compleet gerenoveerd met een verwijzing naar de oorspronkelijke architectuur uit de jaren '50. De huidige gesloten en ondergeschikte entrees van de trappenhuizen worden vriendelijker en transparanter. Balkonhekken worden vervangen door nieuwe stripstalen hekken. Alle woningen worden aan de binnenzijde geïsoleerd en de huidige kunststof kozijnen worden vervangen door houten kozijnen. De woningen maken daarbij een sprong richting energielabel B.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl