Wilhelminapark
Wilhelminapark
Wilhelminapark
Wilhelminapark
Wilhelminapark
Wilhelminapark
Wilhelminapark

Wilhelminapark

Prachtig gelegen aan het Wilhelminapark ligt dit statige herenhuis uit begin 20ste eeuw. In de jaren zestig zijn de onderste lagen hiervan omgebouwd tot kantoorruimte, waarbij op de bovenste lagen nog werd gewoond. Bij deze verbouwing is op de begane grond aan de achterzijde door middel van een stalen portaal de middenbeuk doorbroken zodat een vergaderruimte met een breedte van 8 meter is ontstaan: Een unieke eigenschap op deze locatie.
Bakers Architecten heeft deze kantoorruimte terug getransformeerd naar zijn oorspronkelijke functie met behoud van de unieke breedte. Door de volledig glazen gevel van de uitbouw terug te plaatsen en het laatste deel te voorzien van een louvredak is het daglicht weer terug gebracht tot het hart van de woning. De relatief lage kelder en hoge woonkamer waren aanleiding om de gehele begane grond vloer te verhogen zodat in de kelder stahoogte gecreëerd werd en deze volledig bruikbaar werd.
Een juiste mix van de klassieke details en de moderne invulling zorgen voor een comfortabele woning met een warme sfeer. De traditionele voorkamer is in oude glorie hersteld, evenals het trappenhuis, de entree en de achtergevel die door ingrepen van de jaren zestig vergaan waren. Deze klassieke elementen worden aangevuld door een modern interieur waarbij de ruimtelijkheid wordt geaccentueerd. Door grote
(glazen) openingen toe te passen is er altijd een relatie met de gehele woning, zowel van voor naar achter als van boven naar beneden.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl