Prinsenhof
Prinsenhof
Prinsenhof
Prinsenhof

Prinsenhof

De Prinsenhof betreft een eerstelijns gezondheidscentrum waarin twee huisartsenpraktijken, een fysiotherapeut praktijk en een kleine apotheek zijn ondergebracht. De apotheek is gericht op de bezoekers van de huisartsenpraktijk. De huidige Prinsenhof is in eigendom van de PGU, maar is als gebouw in een te slechte bouwkundige staat om geschikt te maken voor een medisch centrum.
De ruimte vraag die gesteld is vanuit BuiltbyDeWildt, de vertegenwoordiger van de gebruikers, betreft 1000m2 VVO (NEN2580). De PGU ziet graag de nieuwbouwontwikkeling passend in het geldende bestemmingsplan. In overleg met BuiltbyDeWildt is er een bouwvlek bepaald met een afmeting van 16,3 m1 X 36,5 m1. Deze vlek past, met gebruikmakend van de 10% overschrijding, binnen het bestemmingsplan. De nieuwbouw bestaat uit twee bouwlagen en zal als zodanig de vastgestelde bouwhoogte van 8m1 niet overschrijden.

Voor de nieuwbouw zijn 13 parkeerplaatsen benodigd, deze zijn gepositioneerd aan de zuidzijde. Het gebouw heeft het karakter van een paviljoen, waarbij het openbaar groen aan de Noord en Westzijde direct aansluit tegen de gevels. In de ‘plint’ van het gebouw bevinden zich de artsenpraktijken, de spreekkamers van de artsen bevinden zich in het ‘rustige’ deel, de oostzijde van het gebouw. De apotheek ligt aan de westzijde van het gebouw, en is herkenbaar door een groot venster op de zuid/west hoek van het gebouw. De luifel boven deze glaspartij kenmerkt het gebouw en zorgt voor een droogloop van de bezoekers naar de hoofdentree.

De eerste verdieping is te bereiken middels een lift en trappenhuis, deze liggen naast de hoofdentree. Op deze verdieping is de fysiotherapie praktijk gelegen. Daarnaast is er nog ruimte gevonden voor een klein gezondheidscentrum, met enkele behandelkamers en een teamkamer. De grote oefenzaal voor de fysiotherapeuten ligt in het hart van de eerste verdieping. De gevel van de eerste verdieping bestaat uit licht metselwerk, met een verwijzing naar de ornamentiek van de oude Prinsenhof.

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl

 

social-linkedin_icon-icons_GS     Instagram_icon-icons_GS