Herbouw De Terp

Al sinds 2015 ontwikkelen we met biologische pompoenenbedrijf De Terp in Erichem mee aan de uitbreidingen van het bedrijf op het landgoed. In april vorig jaar (2022) verwoestte een brand een groot deel van de panden. Een verschrikkelijke gebeurtenis die vraagt om (persoonlijke) verwerking maar ook voor een snelle herbouw!

Afgelopen vrijdag is gevierd dat de eerste fase van de herbouw is afgerond. Dankzij intensieve samenwerking tussen Bakers Architecten, Van Mourik Bouw, Arwobouw, Tentij, De Terp Pompoenen (en alle andere betrokkenen!) zijn inmiddels drie van de vijf schuren weer in bedrijf. De eerste pompoenen rollen sinds twee weken weer gesorteerd en gewassen in de kisten.

De wederopbouw is aangegrepen om het bedrijf logistiek te verbeteren en de panden verder te verduurzamen in zowel materiaal als energie. Het kantoor en logiesverblijf worden uitgevoerd in CLT. De plaatsing van het CLT voor het logiesverblijf vindt deze week plaats. We kijken uit naar de afronding van de laatste twee schuren!

Ander nieuws