Herontwikkeling Rijnkade 5

Complex. Super complex. Dat omschrijft de renovatie van het voormalig V&D gebouw in het centrum van Utrecht het beste. En langzaamaan worden de contouren van het resultaat zichtbaar.
Afgelopen jaar is de aannemer (Heddes) begonnen met de uitvoeringsfase van het project. Het vervolg van een complex proces dat veel voorbereiding en afstemming vraagt tussen alle betrokken partijen in alle disciplines. Dit is het moment dat het ontwerp en het proces samenvallen in de uitvoering om tot een geslaagd resultaat te komen.


Het complex wordt geschikt gemaakt voor een drietal toekomstige huurders. Elke huurder met zijn eigen logistiek en specifieke eisen. Om dit te realiseren zijn diverse aanpassingen aan het casco noodzakelijk geweest, waaronder het maken van nieuwe trappenhuizen, liften en roltrappen. Maar ook de ‘visibility’ is natuurlijk belangrijk en dus moest de constructie wijken voor shopfronts.
Naast deze constructieve ingrepen krijgt het gebouw ook een geheel nieuwe gevel. Het bestaande gebouw was in zijn geheel niet geïsoleerd en onderhevig aan betonrot. Met de nieuwe aluminium geanodiseerde gevel krijgt het gebouw een schil dat niet alleen goed geïsoleerd is maar ook de allure terugbrengt die het gebouw verdient. We maken er weer een super complex van!

Kijk voor meer informatie over dit project op de projectpagina.

Ander nieuws