Partnership met PelserHartman

Na een jarenlange prettige samenwerking gaan Bakers Architecten en PelserHartman deze week een partnership aan. Remko Verkaar, Operationeel Manager bij Bakers Architecten, en Jan Huisman, Relatiemanager bij PelserHartman, vertellen over de samenwerking, de waarde van het partnership en de toekomst. Remko: “Als partners sta je voor elkaar klaar, kun je op elkaar rekenen als er iets is.”

“Onmogelijk in te meten met een rolmaat”

In het verleden werkten Bakers Architecten en PelserHartman al regelmatig samen. Het meest recente project is een transformatie van een pand aan de Oudegracht in Utrecht. Het Rijksmonument werd eerder verhuurd als winkel, maar recentelijk is besloten om het gedeeltelijk te transformeren tot woningen. PelserHartman bracht het pand in kaart door middel van 3D scans. Remko legt uit waarom dit waardevol is: “Vroeger werkten wij met archieftekeningen, maar die weken vaak erg af van de werkelijkheid. Dit pand is schots en scheef en daardoor onmogelijk in te meten met een rolmaat. Een scan geeft een betrouwbaar 0-punt waarop we het ontwerp kunnen baseren. Zo voorkom je fouten. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je later in het proces een paar vierkante meters tekort komt en bijvoorbeeld een badkamer toch niet blijkt te passen.”

De waarde van een partnership

Op regelmatige basis heeft Bakers Architecten behoefte aan nauwkeurige tekeningen. Remko: “De ervaringen met PelserHartman waren altijd erg goed. De kwaliteit van de scans is goed, de aanlevering ervan verloopt soepel en het onderlinge contact is prettig. Wij werken veel met vaste adviseurs en hechten aan duurzame relaties.” Jan voegt daaraan toe: “Wij zijn blij met Bakers Architecten als vaste partner omdat onze organisaties uit hetzelfde hout gesneden zijn. We houden beiden van een pragmatische aanpak. Bakers laat ons meedenken in de opzet van projecten en de lijntjes zijn kort. Hierdoor verloopt de samenwerking erg efficiënt.” Remko vult aan: “Vaak lopen projecten anders dan verwacht en dan is het fijn als je elkaar gewoon kunt bellen en samen een oplossing kunt vinden. Als partners sta je voor elkaar klaar, kun je op elkaar rekenen als er iets is.”

De toekomst

De komende tijd verbinden beide partijen zich dus aan elkaar. Wat hopen de heren dat de toekomst gaat brengen? Remko: “Eigenlijk hoop ik dat de samenwerking niet anders gaat verlopen dan we gewend zijn. Vaak duurt het even voordat het besluit genomen wordt om een project in te scannen en als het eenmaal zo ver is, wil je de scan eigenlijk al gisteren hebben. Het is prettig om te weten waar je aan toe bent en dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Daar heb ik met PelserHartman alle vertrouwen in.” Jan: “Wij zetten de huidige manier van samenwerken ook graag voort en kijken er naar uit om bijdrage te leveren aan de mooie uiteenlopen projecten van Bakers Architecten. Daarbij is innovatie iets waar we continu mee bezig zijn en als wij hiermee vooruitgang kunnen boeken in bijvoorbeeld snelheid of efficiëntie, profiteren onze partners daar natuurlijk als eersten van.”

Ander nieuws