Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns
Kantoor Jurriëns

Kantoor Jurriëns

In het industriegebied ‘Lage Weide’ te Utrecht ligt het hoofdkantoor van Aannemingsbedrijf Jurriëns, een uniek pand gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit prachtige ‘paviljoen’-achtige H-vormig gebouw van één laag heeft in de jaren ‘70 en ‘80 dienst gedaan als kantoor met werkplaats en kijkt prachtig weg over het water.
De opzet van 2-zijdige kleine cellenkantoren met een middengang is vervangen door grote kantoortuinen aan de zijde van het water. Aan de zijde van het spoor is de gangzone gesitueerd, de gang en de kantoren worden gescheiden door een ‘service’ zone van ondersteunende functies voor de kantoren, zoals plotruimten, archieven, concentratie/flex-plekken en technische ruimten.
De kantoren en de daarbij horende installaties zijn transparant, open en volgen de structuur van de spantconstructie.
Het gebouw voldeed op diverse criteria niet meer aan de eisen van de huidige tijd, met name het energieverbruik (Label: G) en het comfort schoten te tekort. In nauwe samenwerking met de installatieadviseur is gezocht naar een zo optimaal mogelijke verhouding tussen installaties en indeling van de schil. Het resultaat van de verbouwing is hierdoor een A+ energielabel .

Andere projecten

Bakers Architecten BV

Lange Nieuwstraat 109 | 3512 PG | Utrecht | NL

Telefoon: +31 30 2314919

E-mail: info@bakersarchitecten.nl